Město
Bílina

 Více novinek

Nezobrazuje se Vám E-mail správně? Zobrazit v prohlížeči.

Vážení občané, 

čeká nás velmi deštivý víkend provázený silným větrem. Na většině území České republiky platí výstraha před povodněmi. Doporučujeme proto sledovat aktuální informace, zejména pokud plánujete cestu mimo okres Teplice. 

Vzhledem k riziku pádu stromů nedoporučujeme o víkendu navštěvovat lesopark na Kyselce a další lesní porosty. 

Z důvodu nepříznivého počasí bude ZRUŠEN plánovaný Nedělní Kafáč.  

V tomto týdnu byl uzavřen průjezd ulicí Seifertova z důvodu nutnosti propojení ramen vodovodních a kanalizačních řadů. Uzavírka by měla trvat maximálně do 29. září. 

Přejeme Vám pokud možno pohodový víkend.

Veřejné projednání návrhů do participativního rozpočtu

Ve středu 25. září se v zasedací místnosti v přízemí radnice uskuteční od 16 hodin veřejné prezentace návrhů do participativního rozpočtu. 

Představeny budou dva návrhy: 

1. Kronika města Bíliny - projekt chce pomocí dřevěných informačních prvků na cestě malířů v Bezovce zachytit významné události města Bíliny.

2. Komunitní zahrada Evička - návrh na vybudování komunitní zahrady v ulici Pražská, pod gabionovou zdí.

Veřejné prezentace bude možné sledovat on-line.

 

Výstraha před silným deštěm a větrem

Až do neděle se očekávají na většině území České republiky silné deště, kdy se předpokládá rozvodnění vodních toků a ohrožení povodněmi, zejména pak ve středních a východních Čechách. Při plánování víkendových cest proto doporučujeme sledovat aktuální vývoj.

Pro okres Teplice platí především výstraha před silným větrem. Z důvodu rizika pádu stromů proto prosím zvažte vycházky do areálu na Kyselce a dalších lesních porostů. 

 

Pozvánka na zasedání zastupitelstva

Ve středu 18. září se od 16 hodin uskuteční zasedání Zastupitelstva města Bíliny v zasedací místnosti v přízemí radnice.

Na programu budou mimo jiné informace o stavu příprav tunelové varianty průtahu silnice I/13.

Zasedání bude možné sledovat on-line.

 

Zářijový Bílinský zpravodaj

V tomto týdnu vychází zářijový Bílinský zpravodaj, ve kterém by Vás mimo jiné mohly zaujmout vizualizace vybraných investičních záměrů, jejichž realizace je naplánována v blízké budoucnosti. Dozvíte se, že se v Bílině opět uskuteční kurz Podnikni to!, nebo že letošní řezbářský plenér překonával rekordy. 

Mnohem více o dění v Bílině však naleznete uvnitř aktuálního vydání Bílinského zpravodaje.

 

Ocenění osobností za dlouholetý přínos pro město

V rámci akce Bílinské slavnosti aneb Den horníků byly oceněny významné osobnosti našeho města. Pamětní list a dárkový koš obdrželi:  

Magdalena Závodská – dlouholetá pedagožka gymnázia Bílina, která mimo jiné dlouhodobě spolupracuje s městem jako tlumočnice do a z německého jazyka při setkávání partnerských měst, při pořádání návštěvy rodáků ze spolku Heimatkreis Bilin z Gerolzhofenu, nebo jako překladatelka písemností do a z německého jazyka. Podílela se na přípravě a pořádání mezinárodních setkání mládeže a to jak v Bílině tak i v zahraničí. 

Jakub Jakl – dlouholetý a velmi oblíbený učitel dějepisu na ZŠ Aléská, který historii přibližuje svým žákům netradičními způsoby. Je velkým fandou historie, hlavně období 2. světové války. Mezi jeho další koníčky patří historická auta značky Citröen a několik let se aktivně podílel na setkání fanoušků vozidel Citröen 2CV neboli „kachen“. 

Martina Geletka Tuháčková – za přínos v oblasti kultury. Jako vedoucí organizační složky Kulturní centrum Bílina se několik let podílela na přípravě kulturního vyžití nejen občanů města. Přinesla několik inovativních nápadů, jako třeba pořádání akce Pohádková cesta v Pohádkovém lese. 

Miroslav Sichrovský – dlouholetý funkcionář hokejového klubu HC Draci Bílina a hokejový rozhodčí. Záslužnou činností je jeho působení ve funkci trenér hokejové mládeže. Během své trenérské činnosti se mu povedlo pro bílinský hokejový klub zajistit řadu vítězství i vytrénovat řadu úspěšných hokejistů. 

Sáša Šembera – dlouholetý lékař chirurgické ambulance Hornické nemocnice s poliklinikou.

Oldřich Jedlička – zahájil svou profesní kariéru na městském úřadu roce 2009 a to na pozici referenta stavebního úřadu. Během zaměstnání, kdy současně vystudoval vysokou školu, získal zkušenosti v oblasti památkové péče a stavebního řízení. Od roku 2016 vykonává funkci vedoucího odboru dopravy, a to na základě dlouholetých odborných výsledků. Od července 2022, v rámci zefektivnění činnosti úřadu, řídí jako vedoucí odbor dopravy, životního prostředí a stavebního úřadu.

Sraz podnikavců v Bílině

V úterý 17. září se od 17:30 hodin uskuteční v Městské knihovně v Bílině wokshop “Konzultace projektů a efektivní řízení procesů”. Jedná se o další Sraz podnikavců, zaměřený na konzultaci projektů a nastavení efektivních procesů ve firmě. Tento workshop vám pomůže identifikovat a překonat překážky v podnikání a naučí vás jak optimalizovat firemní procesy pro lepší výkon.

Účast na workshopu je zdarma, ale je potřeba se dopředu zaregistrovat. 

 

Termíny veřejného bruslení

Zimní stadion bude pro veřejné bruslení k dispozici v těchto dnech a časech: 

Sobota 14.09. - od 12 do 13 hodin

Neděle 15.09. - od 9:15 do 10:15 

Pondělí 16.09. - od 13:15 do 14:45 

Středa 18.09. - od 13:15 do 14:45 

Čtvrtek 19.09. - od 17:30 do 18:30 

Vstupné je 50 Kč za hodinu pro děti do 15 let a 70 Kč za hodinu pro dospělé. Brusle lze zapůjčit za 60 Kč.

Termíny veřejného bruslení jsou pravidelně aktualizovány, sledujte prosím webové stránky na odkazu níže. 

Pro držitele městské karty je veřejné bruslení a půjčení bruslí levnější.  

 

Poslední letní busking

V rámci letošního posledního letního buskingu na Mírovém náměstí zahraje v úterý 17. září od 15 hodin Zbyněk Humplík.

 

Pozvánka na Den s energií

Na zábavnou i vzdělávací akci pro děti z mateřinek, škol i širokou veřejnost, na den nabitý energií  se můžete těšit v pátek v pátek 20. září od 9 do 14 hodin na Mírovém náměstí.

 
přejít na web
 
 
 
 

  Stáhnout aplikaci

  Nastavení vašeho účtu